jasne że golonka ,żółtka jaj są wskazane dla kulturystów, jakbyście chcieli wiedzieć to w tegorocznym Pucharze polski co drugi zawodnik stosuje takie odżywianie bo ono nie powoduje przeładowania organizmu i nie zatrzymuje wody podskórnej tak jak to czynią węglowodany. Powodzenia
[...] jako element dodatku w razie braków z jedzenia, straczki, owoce morza, podroby Tłuszcze: awokado, oleje kokosowe, lniane, masło klarowane tłuste ryby, mięsa, orzechy, żółtka jaj Węgle: płatki owsiane, jaglane, żytnie pieczywo (rzadziej), kasze, ryże, pełnoziarniste makarony (rzadziej), owoce, strączki A jak i kiedy jadasz, to Twoja sprawa. [...]
[...] tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj." A czy "normalne" (wolowina, wieprzowina, drob?)mieso jej nie zawiera, jesli jajka i mleko to i kazde pieczywo, ehh wyjdzie na to ze lod bede jadl [...]
[...] ryb/ owoców morza jeśli chodzi o białku, nie masz praktycznie tłuszczów w diecie, które odpowiiadają za hormony orzechy, olej lniany, oliwa z oliwek, tłuste ryby, mięsa, żółtka jaj, awokado, jogurciki sobie daruj, sam jogurt to nie posiłek, kiepskiego rodzaju węgle, kanapki zamiań na jakieś placki owsiane z bananem, które spokojnie możesz [...]
Magnez a oliwa to 2 inne bajki hehe Ale oczywsiscie magnez jak najbardziej..Po treningu albo jako ZMA na nocLepsza regeneracja..I magnez na skorcze Co do oliwy to glowne zrodlo tluszcu w naszej diecie.Jednonienasycone tluszcu, do tego wielonienasycone z rana np.orzechy wloskie lub pestki dyni.No i wiadomo zcasi zoltka jaj,jakies avokado,itp Aha i [...]
[...] Lipidy możesz czerpać z tłustych ryb ( DHA i EPA ), siemie lniane (zmielone), awokado, oleje jak olej wysokolinolenowy, oliwa z oliwek, rzepakowy (dobrej jakości), żółtka jaj ( na miękko ), masło, olej kokosowy, olej MCT, śmietana etc.. oczywiście odpowiedni stosunek tłuszczy w diecie musi być zachowany - to tylko sugestie z czego je [...]
Żywienie jest u mnie podobne do kulturystycznego. zwracam uwagę na jakość i ilość wszystkich makroskładników w diecie. Chociaż jak to mawiają "to nie apteka" dlatego nie odważam co do grama posiłków. Białka czerpie głównie z mięsa, piersi z kurczaka, ryby i wołowina a także białko (w formie izolatu ;) ). Unikam nabiału bo z praktyki wiem, że mój [...]
Ogółu białka. Czym mniej tym lepiej. Najlepiej by głównym źródłem białka były żółtka jaj, podroby i tłusty twaróg. Tłuszczu - śmietanki (najlepiej 36%), masło, smalec (łój wołowy ale cięzko go dostać), słonina, tłuste mięsa, sery podpuszkowe (gouda), szpik kostny. Na pewno wywal słonecznik i "orzechy" ziemne - to zwykła fasola. Zmieniony przez - [...]
Szczerze mówiąc nie wiem co mogę tu jeszcze zrobić. Dodałem mieszankę warzywną do II śniadania, a jeśli chodzi o źródła tłuszczów to chyba sporo ich mam - żółtka jaj, oliwa z oliwek, orzechy pistacjowe, łosoś, ser żółty, masło. /SFD/2019/2/9/d6dfce03189745f097f556aea78690d8.jpg
Na poczatek dobierz skladniki w proporcjach B-2-2.5g, T-1g, WW ok 2g na kg masy ciala. Dobieraj zdrowe nie przetwozone produkty. Zrodla bialek-jaja, piers kurczaka, indyka, wolowina, chuda wieprzowina, ryby, owoce morza itd Twarog, to ostatecznosc, ale tez ujdzie... ww- kasze, ryz brazowy, kuskus itd T-orzechy, oliwy z pierwszego tloczenia, [...]
Wydaje mi się, że jeśli posiadasz zróżnicowaną dietę, to suplementacja witaminami to zbędny wydatek, oczywiście mówie ogólnikowo gdyż nei znam Twojego jadłospisu. K2- Żółtka jaj, mięso B17- Migdały, Pigwa(chyba) d3- głównie ryby, ale również małe ilości w jajach/mleku C-wiadomo. To tak tylko offtopowo. A co do marek powiem od siebie, że Swanson [...]
jak chcesz zrobic diete zbilansowaną to wylicz bilans (na pewno to jest wiecej niz 2060 kcal- tyle to ja mam teraz na redukcji), a Ty ważysz 94 kg !!! przyjmij 2,5g bialka 2g węgli reszta zdrowe tluszcze. warzywa wszedzie- ale nie licz do bilansu. dobierz wlasciwe produkty: bialka: miesa, ryby, jaja, owoce morza, twaróg na noc tluszcz: oliwa, [...]
Tak,ale na tłuste mięsa,masło,żółtka jaj również znajdzie się miejsce w diecie. Niektórzy na low carb, właśnie po zwiększeniu ilości tłuszczów zwierzęcych notują lepsze wyniki na siłowni,większy poziom energii;-) Tutaj mam jeszcze cytat marka.c nt.pochodzenia tłuszczów w diecie niskowęglowodanowej z tematu: [...]
raz jest dobre to raz tamto. Wszyscy zalezy od tego co w danej chwili wymysla. Kiedys zoltka jaj byly niedopuszcalne bo a to cholesterol a to inne ******ly - wogole samo zlo Nie mozna dac sie zwariowac, bo jak mowie dzisiaj przestrzegasz tego i myslisz ze to jest zdrowe a za tydzien ci powiedza ze to ni ejest zdrowe i juz tego nie jesz? Mozna [...]
Zależy w jakiej postaci, gotowane na miękko lub na surowo to można jeść spokojnie więcej.Żółtka jaj zawierają cholinę i lecytynę , które powodują że zły cholesterol się nie podnosi.
[...] na redukcje tłuszczu zapasowego. Poza tym zróżnicuj źródło tłuszczy: tłuste ryby x1-3 w tyg, siemię lniane, oliwa z oliwek, orzechy, awokado, czasami i tłuste mięska też, żółtka jaj ( źródło fosfolipidów, w tym choliny ). Wafle zbędne, węgli masz do wyboru szeroką gamę: ziemniaki, bataty, kasze, makarony (przetworzone, ale też może być ) , [...]
Hubercie "expercie". Jedząc żółtka jaj miałem zawyżony zły cholesterol. Odstawiając je spadł i to sporo. Także nie wystarczy naukowa wiedza pojęta z książek internetu etc. Czasami zamiast czytać i później być "expertem" wystarczy praktyka. no offence :) Zmieniony przez - GYMwork w dniu 2011-10-29 15:40:55